Alapítvány

 

- székhely: 2337 Délegyháza, Robinson park 41.

- rendelés: Állatorvostudományi Egyetem, 1078 Budapest, István u. 2.

- bankszámlaszám: 12010776 - 01458141 - 00100001

 

Bemutatkozás

 

Alapítványunk 2014-ben jött létre, kifejezetten oktatási és kutatási céllal. Alapítója, dr. Biksi Otília (aki a Magyar Kisállat Fizioterápiás Társaságot is létrehozta) három kollégájával - dr. Sátori Ágnes, dr. Bánfi András és dr. Szalay Ferenc - együtt azon dolgoznak, hogy a kutyák - és macskák életminőségét az ortopédiai megbetegedések, és a különféle viselkedészavarok terápiás kezelése révén javítsa.

 

Fontos eleme az alapítvány feladatkörének az oktatás. dr. Biksi Otília áthozta az általa 2009-ben kidolgozott, és kollégáival, dr. Szalay Ferenccel és dr. Bánfi Andrással megvalósított egyéves Kutya-fizioterapeuta képzést a Magyar Kisállat Fizioterápiás Társaságtól, amelynek ismét hatósági engedélyt szerzett, így a tanfolyam - főleg a minőségpolitika részeként - felnőttképzési engedéllyel rendelkezik.

A már végzett fizioterapeutáknak is az alapítvány szervez továbbképzéseket, illetve szakmai téren támogatja a kisállat-fizioterápiás tevékenységet.

 

Alapítványunk szorosan együttműködik az Állatorvostudományi Egyetemmel, amely kezdetektől fogva támogatta mind a Magyar Kisállat Fizioterápiás Társaság, mind Alapítványunk törekvéseit, amiért ezúton is köszönetünket fejezzük ki.

 

Jelenlegi legfontosabb projektünk az ultrahangdiagnosztika meghonosítása az ortopédiai vizsgálatok sorában. Külföldön már sokkal elterjedtebb, bár még a világ más tájain is fejlődőben van a szakmának ez az ága.

 

Tervezzük a közeljövőben beindítani az állatorvosok fizioterápiás szakirányú képzését.

 

Kicsit távolabbi tervünk a lovas fizioterápia oktatásának elindítása.

 

Természetesen szakrendeléseink keretében várjuk a kedves gazdákat kutyáikkal, akár fizioterápiáról, akár ortopédiai vizsgálatról, akár viselkedésproblémáról  legyen szó.

 

Üdvözlettel: dr. Biksi Otília