Elsősegély kutyáknak tanfolyam

Esemény jellege: 
Tanfolyam
Időpont: 
szombat, 2017, április 8 - 08:30
Jelentkezési határidő: 
péntek, 2017, március 31 - 12:00

Elsősegélynyújtás kutyák, macskák részére
 
Időpont: 2017. április 8.-9.
Kezdés szombaton 9 órakor
Helyszín: Állatorvostudományi Egyetem Sebészeti és Szemészeti Tanszék gyakorló terme
1078 Budapest, István u. 2.
Részvételi díj: 20.000,-
Előadók: Tóth Judit, Dr. Ipolyi Tamás állatorvos, ortopéd specialista
 
A tanfolyam célja:
 
A képzés 8 óra elméleti és 2 óra gyakorlati részből áll. Az elméleti órák alatt a kutyák,macskák élettani sajátosságait, az újraélesztés alapelveit, vészhelyzetek felismerését illetve elkerülését fogjuk tárgyalni. Beszélünk a balesetet szenvedett betegek elsődleges ellátásáról, állapot stabilizálásáról, arról, hogy mely esetben kell a helyszínen életmentő beavatkozásokat elvégezni, hogyan kell azokat kivitelezni, milyen megfigyeléseket kell elvégeznünk ahhoz, hogy eldönthessük, a beteg valóban sürgősségi ellátást igényel, vagy sem. Mit tehetünk addig, amíg eljutunk az állatorvoshoz?
Szó esik majd a leggyakrabban előforduló mérgezésekről, azokról a betegségekről, melyek kezelése nem tűrhet halasztást. Útmutatást adunk az állatok szakszerű rögzítéséhez, melyekkel csökkenthetjük az esélyét a beavatkozások során elszenvedett sérüléseknek.
A gyakorlati képzés keretében élethű kutyabábukon mutatjuk be az újraélesztést, az életfunkciók monitorozásának lehetőségeit, kötések felhelyezésének szabályait.

Csatolmányok: