A tanúsítványról

Néhány gondolat a tanúsítványról
Első kérdés talán az, hogy mit ér az általunk kiállított tanúsítvány? Ez még a jövő zenéje. Sajnos a jelenlegi jogi környezetben nincs konkrét végzettséghez kötve az állat-fizioterápiás tevékenység. Ehhez még túl fiatal ez a terület.
Mi azért azon vagyunk, hogy a szabályozásra mielőbb sor kerüljön. Mivel egy német tanfolyam programját vettük át - teljesen legálisan, az "Erste Deutche Ausbildungsstätte für Hundephysiotherapie" tanfolyamét -, ezért meggyőződésünk, hogy a tudás, amit átadunk, nemzetközi színvonalú.

Talán az a kérdés is felmerül valakiben, hogy akkor Tanúsítványt csak jó színvonalú képzésen állíthatnak ki? A válasz: nem. Bárki kiállíthat tanúsítványt egy tanfolyam elvégzéséről.
Hogy mi segít mégis elkülöníteni az engedéllyel rendelkező, és a szabad szolgáltatásként nyújtott tanfolyamok tanúsítványát?
Az engedéllyel rendelkező képzések elvégzéséről szóló tanúsítványnak rendeletben meghatározott tartalma van, szerepel rajta (többek között):
- a tanfolyam engedélyének száma (pl. E001334/2015/B001)
- egy évszámmal kombinált sorszám (pl. 1/2016)
- a végzettség birtokában ellátható szakmai tevékenység megnevezése
Ebből látszik, hogy a tanfolyam hatóság által ellenőrzött, és hogy valamilyen szakma ellátását célozza a végzettség megszerzése smile hangulatjel
Nálunk természetesen a kutya-fizioterápia szakmáról van szó smile hangulatjel
További szép napot kívánok mindenkinek!
Üdvözlettel: dr. Biksi Otília